Ter Beek Reizen rijdt uit op woensdagmiddag 1 juliHans Nolte van Ter Beek reizen (Foto: Dewi Wender)
Van de redactie | 01-07-2020
TUBBERGEN – Geen anderhalve meter meer tussen de passagiers in de touringcar; de busreizen mogen vanaf 1 juli 2020 hervat worden.
Directeuren Peggy ter Beek en Hans Nolte kunnen opgelucht adem halen. De eerste tocht, een middagtocht, is gepland op woensdag 1 juli aanstaande. Het belooft een mooie tocht te worden.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden via telefoon 0546 621 379, e-mail info@terbeekreizen.nl.

“Het Hulsbeek, Saasveld, Hertme, een koffiestop in de omgeving van Lonneker. Koffie met gebak, want het is een beetje feest. Terug via Losser, de Lutte , Beuningen”, geeft Peggy ter Beek aan.

Onzekerheid over de busbezetting is er nog wel. “Een voorwaarde is dat onze gasten in de bus mondkapjes dragen. Die mondkapjes hebben we ingekocht en de passagiers krijgen die van ons. We hopen dat mensen zich aanmelden, dat ze toch gaan, ondanks het mondkapje in de bus”, zegt Hans Nolte.
Het familiebedrijf wil zo snel mogelijk het reisprogramma van voor de coronacrisis oppakken. Er wordt persoonlijk contact opgenomen met klanten die geboekt hebben.

De virtuele dagtochten gaan gewoon door. Commercieel medewerker Bart Webbink: “Die dagtochten worden massaal bekeken via onze website. We doen daar blijkbaar veel mensen een plezier mee. We geven een stukje vrijheid terug.” De virtuele dagtochten werden gefilmd in coronatijd om mensen thuis toch iets van het mooie Twentse en Sallandse landschap te laten zien.
De maanden dat de bussen stilstonden werden door het bedrijf gebruikt om het bedrijfspand en de touringcars een flinke onderhoudsbeurt te geven en de kwaliteitsnorm ISO 9001 is behaald.

In deze periode is ook gewerkt aan een nieuwe dagtochtenbrochure. Alle touringcars kunnen daarvoor weer ingezet worden, van de luxe VIP-touringcar tot de dubbeldekkers.
Er worden georganiseerde tochten aangeboden, maar samen met bedrijven of verenigingen kan ook een tocht op maat samengesteld worden. Ter Beek: “De ene keer is het De Zonnebloem met haar gasten in de luxe rolstoeltouringcar en een geheel verzorgd programma, de andere keer een personeelvereniging die wil skûtsjesilen in Friesland en afsluiten met een gezellige barbecue. Er zijn telkens nieuwe bestemmingen. Bijvoorbeeld advocaat proeven bij de boerderij van boerin Agnes, bekend van Boer zoekt Vrouw.”

Nolte: “We proberen het seizoen iets te verschuiven, maar het ligt er aan of mensen daadwerkelijk meegaan. Ik denk ook dat onze branchevereniging er duidelijk op moet wijzen dat het kan, dat de luchtzuiveringscapaciteit van de bus niet onder doet voor die van een vliegtuig. Er wordt zelfs gezegd dat die van de bus beter is.”
Meer informatie en het volledige reisprogramma op www.terbeekreizen.nl
Volg ons