Dansen op de buitenvloer in WierdenDance Studio Janien (Foto: Dewi Wender)
Van de redactie | 07-07-2020
WIERDEN - De leerlingen van Dance Studio Janien in Wierden dansen deze week voor het laatst op de buitenvloer. De zomervakantie is áángebroken en de buitenvloer wordt áfgebroken. Coronatijd was ook voor de dansers een bijzondere ervaring.

Janien Schipdam startte haar dansstudio bijna drie jaar geleden aan de Handelsweg 10. In amper drie jaar tijd groeide de school naar ruim vierhonderd leden en tien selectieteams. “Iedereen die van dans en muziek houdt kan hier terecht. Kinderen vanaf twee-en-een-half jaar kunnen al beginnen. We hebben ook Specialdance; een uurtje lekker dansen, muziek maken, zingen, gebarentaal en plezier maken voor kinderen met een beperking.”

En toen kwam corona. “We begonnen met het aanbieden van online danslessen”, vertelt Janien. Ondertussen maakte ze plannen voor als er versoepelingen zouden komen. “Ik had de veiligheid- en hygiëneregels allemaal al klaar en al geïnformeerd wat de mogelijkheden waren om een buitenvloer aan te schaffen.”

Toen de versoepeling kwam kon de vloer snel geleverd worden, de vlakken werden getapet en apparatuur voor buiten werd in orde gemaakt. “Het was een hele puzzel om meer dan vierhonderd leden, die normaal gesproken verdeeld zijn over twee dansstudio's, nu allemaal te laten dansen op één buitenvloer.” Haar veiligheids- en hygiëneregels dienden landelijk als voorbeeld en werden overgenomen door de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Dance Studio Janien werd ook als inspiratie gebruikt om buiten danslessen te geven, door middel van video's op de site van de KNGU. “We volgden een speciaal corona rooster. Iedereen werd ingedeeld op geboortejaar. Dat betekent dat veel mensen nu met andere mensen dansen dan normaal gesproken. Het is leuk om meer mensen te leren kennen en het DSJ Family gevoel te laten groeien. Uiteraard kijken we er allemaal erg naar uit om weer naar binnen te mogen en weer met ons eigen team te dansen.” Deze week wordt het seizoen afgesloten met het thema ‘Beachparty’. “De kinderen mogen verkleed naar de les komen en bij de oudere groepen gaan we gezellig dansen en daarna proosten op een heel geweldig, hopelijk weer ‘normaal’ nieuw seizoen, waarin we weer mogen optreden, wedstrijden dansen en een mooie show neerzetten”, aldus Janien.
Volg ons