In Albergen eerste tennistoernooi van Nederland na lockdownTennistoernooi ALBO Open (Foto: Dewi Wender)
Van de redactie | 12-07-2020
ALBERGEN - Het eerste landelijke tennistoernooi na de lockdown wordt deze week gehouden bij Tennisvereniging Albergen.
De toernooicommissie had, na de uitspreek van Rutte op 24 juni dat toernooien weer mochten vanaf 1 juli, één week de tijd om alles te regelen en ging voortvarend te werk. Zaterdag 27 juni startte de inschrijving en drie dagen later was het toernooi uitverkocht met 193 deelnemers.
Zondag worden de finales gespeeld.

“De gedachte om het toernooi dit jaar over te slaan was er zeker, maar vooral omdat we geen keus hadden. In eerste instantie was het zo dat het toernooi tot 1 september gewoon niet mocht. Totdat op 24 juni meneer Rutte ineens aankondigde dat het vanaf 1 juli al weer mocht. En ons toernooi zou van 27 juni tot en met 12 juli zijn”, vertelt Koen Nijhuis van de organisatiecommissie.

Na die mededeling van Rutte duurde het niet lang voordat de ALBO whatsappgroep begon te ratelen: ‘kan het nog?’. “We hebben vrijdag 26 juni met de KNLTB gebeld of we alsnog ons ALBO Open konden houden en dan één week, in plaats van de oorspronkelijke twee weken.”
Het mocht. Vrijdag groen licht van de KNLTB, de dag daarop opende de inschrijving.

Nijhuis: “Het was een kwestie van draaiboek oppakken, taken extreem goed verdelen en alle acties uitzetten. Lang leve Whatsapp. Zelfs sponsoren die we normaal keurig netjes bezoeken hebben we veelal via de app benaderd, de situatie uitgelegd en van bijna alle sponsoren kregen we gelijk akkoord. Ook die vonden het mooi dat we de schouders eronder gingen zetten zo na de lockdown.”

De inschrijving moest een dag eerder sluiten dan aangegeven; het toernooi was in drie dagen vol.
“Begin dit jaar is ons tennispark uitgebreid met een vierde baan. Daardoor hebben we wel meer capaciteit om wedstrijden te plannen maar wel één week minder als normaal. Dit jaar organiseren we het ALBO Open voor de derde keer maar we hebben net zoveel deelnemers als in het eerste jaar toen we met drie banen ook uitverkocht waren in twee weken. Dus echt een super mooi resultaat. Daarnaast was er ook nog eens een hele lange wachtlijst en horen we nu tijdens het toernooi ook geregeld van mensen: balen, we waren te laat met inschrijven...”

De eerste bal werd op 4 juli geslagen. In het weekend wordt gespeeld van 09.30 tot circa 23.00 uur en door de week vanaf 18.30 uur tot laat in de avond.
“Woensdagavond kwam om iets voor 0.30 uur de laatste dames dubbel partij van de baan af. Lange dagen dus voor de toernooicommissie, maar super leuk om te doen!”

De finales zijn zondagmiddag 12 juli. “We spelen in tien categorieën van speelsterkte twee tot en met acht in zowel dames als heren dubbels. Al met al hebben we naast de halve finales ’s ochtends nog tien finales af te werken in de middag.”

“Iedereen is blij dat ze weer mogen...klaar met de lockdown en gewoon lekker tennissen. Deelnemers begrijpen dat we op ons park de regels van het RIVM zoveel mogelijk moeten handhaven en iedereen gaat daar op zijn eigen manier mee om. Maar bovenal zijn de tennissers blij dat ze weer mogen. We zijn superblij dat we het toernooi toch door hebben laten gaan, helemaal als je de enthousiaste reacties van de deelnemers hoort.”
De uitslag is te lezen via mijnknltb.toernooi.nl
Volg ons