Meer drukte en ook meer overlast door jongeren bij het LageveldParkbeheerder René Nollen van het Lageveld (Foto: Dewi Wender)
Van de redactie | 21-07-2020
WIERDEN - Een verkeerslicht op de parkeerplaats van recreatiepark Het Lageveld geeft aan of bezoekers het park nog op kunnen. Activiteiten, onder andere van de KNZB, komen langzaam weer op gang.

Parkbeheerder René Nollen denkt dat het een drukke zomer wordt: “Het park is er klaar voor.”
Hij vertelt ook over de overlast van jeugd, dit jaar meer en heftiger dan voorgaande jaren.

Het verkeerslicht op de parkeerplaats van Het Lageveld staat op groen: bezoekers zijn welkom. “Het verkeerslicht is ontstaan door de maatregelen rond corona”, vertelt Nollen. “We moesten berekenen hoeveel mensen we toe konden laten. We kwamen uit op ongeveer de helft van de capaciteit van de parkeerplaats. Normaal kunnen er 900 auto’s op, nu gaat de hefboom na 450 auto’s niet meer open.”
Het systeem kan door de medewerkers zelf ingesteld worden. “Als de regeling versoepeld wordt, kunnen we naar bijvoorbeeld 600 auto’s gaan.”
Het verkeerslicht is ook op de website van Het Lageveld te zien.

Het Lageveld lag er afgelopen week, met wat minder mooi weer, perfect bij. Een groene grasmat en geen zooi.
“Op Het Lageveld wordt veel rotzooi achtergelaten. Dit jaar meer dan andere jaren. ‘t Is net of de jeugd nu helemaal los is en denkt dat alles kan en mag. Ik heb nog nooit zoveel achtergelaten zooi, ruzietjes en vandalisme gezien als dit jaar. Misschien komt het wel doordat er de laatste maanden geen uitgaansleven was, geen tentfeesten, geen kermis. We hebben met de jongerenwerkers uit de plaatsen uit de buurt afgesproken om om tafel te gaan zitten om te bespreken hoe we dit gedrag het beste aan kunnen pakken.”

Het terrein wordt mede onderhouden door mensen via leerwerkbedrijf InVia in Vriezenveen. “Zij zijn overal inzetbaar: rommel rapen, kantjes maaien, onkruid wieden, snoeien, bankjes schilderen. Deze jongens doen hier werkervaring op om later in een reguliere baan terecht te komen.”

Langzamerhand worden er ook weer initiatieven genomen voor activiteiten.
Zo doet de Koninklijke Nederlandse Zwembond met haar zomertour door Overijssel op 7 augustus ook Het Lageveld aan. Die middag worden van 13.00 tot 17.00 uur allerlei leuke zwemactiviteiten gehouden en clinics gegeven waar deelnemers zich voor in kunnen schrijven. Deelname is gratis. Nollen:
“Wellicht wordt hier een kerkdienst gehouden op 13 september en de organisatoren van de MTBtocht bekijken of de tocht, aangepast, toch nog door kan gaan. Er is beweging,”

De parkbeheerder verwacht, als het weer meezit, een drukke zomervakantie.
“Meestal begon het dipje in het parkbezoek met de bouwvak, als de meeste mensen op vakantie gingen. Nu blijven veel mensen thuis of gaan in Nederland op vakantie. Ik denk dat we dit jaar niet zoveel merken van het bouwvakdipje. Ik denk dat we het drukker krijgen dan normaal.”
Volg ons