Schoolmuseum Ootmarsum zeer blij met toeristendrukteHendrik Wiggers bij Schoolmuseum Ootmarsum (Foto: Dewi Wender)
Van de redactie | 17-07-2020
OOTMARSUM - Hoe het er vroeger aan toe ging in het onderwijs, is te ervaren in het bekende Schoolmuseum Ootmarsum.
Het museum draait volop nu de stad wordt overspoeld door toeristen en dat is hard nodig ook.

Schoolmuseum Ootmarsum draait volledig op vrijwilligers en op eigen inkomsten. Geen subsidies dus.  “Maar dat betekent ook dat we zo’n 30 tot 35 duizend euro aan inkomsten zijn misgelopen tijdens de coronasluiting. We hadden geen inkomsten door entreegelden maar de vaste lasten moesten wel gewoon betaald worden,” vertelt voorzitter Hans van Zuilekom. “We redden het allemaal nét dankzij de reserves die zijn opgebouwd. Maar ja, die zijn we nu wel kwijt.”

Het museum is sinds 1 juni weer open en de zestig vrijwilligers zetten zich weer volop in voor hun museum. “Het is druk in Ootmarsum. Er zijn veel toeristen en daar pikt het schoolmuseum natuurlijk een graantje van mee. Dat zien we ook aan de bezoekerscijfers. Als we de cijfers van juli dit jaar vergelijken met die van vorig jaar, is het nu behoorlijk drukker. Dat moet ook wel wat ons betreft. Zo proberen we de schade van de coronasluiting nog een beetje in te halen.”

Er zijn momenteel drie extra exposities te zien in het museum, namelijk over Jetses, Ising en 75 jaar bevrijding. De expositie over de bevrijding zou normaal gesproken al weer afgelopen zijn, maar doordat het museum dicht moest, is besloten om de expositie tot het eind van het jaar open te laten.

Schoolmuseum Ootmarsum is dagelijks geopend van 11.30 tot 15.30 uur aan de Keerweer in het centrum van Ootmarsum. De entree is 6 euro (tot en met 17 jaar gratis).
Volg ons