Zes voetbalvelden groot Twentsch MaïsdoolhofMarlie Morsink-Vollenbroek bij Het Groot Twentsch Maisdoolhof (Foto: Dewi Wender)
Van de redactie | 22-07-2020
FLERINGEN – Doodlopende paadjes, op elkaar lijkende kruisingen: jonge en oudere bezoekers dwalen tussen de maïs in Fleringen. 

Een doolhof met een ruim vier meter hoge stalen constructie als uitkijktoren, een maïszwembad, een traptrekker racebaan, zandbakken, trampolines, een trapveldje.
En op het terrein ook de Twentsche Bloemenpluktuin, waar bezoekers zelf hun boeket plukken

In het maïsveld van zes voetbalvelden groot is een kilometerslange doolhof aangelegd, met in het midden een vier meter hoge uitkijktoren.

Eigenaar Christiaan Lenferink en medewerker Marlie Morsink-Vollenbroek vertellen over het plezier van dwalen tussen de twee en een halve meter hoge maïsstengels. 
Het Groot Twentsch Maïsdoolhof ontstond veertien jaar geleden, vertelt Christiaan Lenferink. Samen met zijn vrouw Armanda en zijn ouders is hij eigenaar van dit bijzondere maïsveld en de ernaast gelegen bloemenpluktuin. Samen met zijn broer en zus zette hij de doolhof op. “Mijn broer was in Canada geweest en had daar zoiets gezien. We begonnen met een blokhutje en plastic stoeltjes. De eerste uitkijktoren hebben we zelf gebouwd, van hout.”

De doolhof is inmiddels een professioneel opgezet bedrijf met een tiental medewerkers. Met speurtochten voor kinderen en volwassenen, waarbij uit de ingeleverde formulieren met het juiste antwoord wekelijks een winnaar wordt getrokken, die een leuke attentie krijgt. Met een ruim vier meter hoge stalen constructie als uitkijktoren, een maïszwembad in de vorm van een tuinhuisje, een traptrekker racebaan in de vorm van een vlinder, zandbakken, trampolines, een trapveldje.
En op het terrein ook de Twentsche Bloemenpluktuin, waar bezoekers zelf hun boeket plukken voor vier euro.

Op het terras is van alles verkrijgbaar, van tosti tot appeltaart.
Lenferink: “We maken er ook geen probleem van als mensen zelf iets bij zich hebben om te eten. Ons streven is een laagdrempelige vorm van vermaak te bieden, die voor iedereen toegankelijk is. Bezoekers blijven hier soms uren.”

De maïs is nu twee en een halve meter hoog. Niemand kijkt er nog over heen. “Binnen een week groeide de maïs meer dan een meter. En die wordt nog een meter hoger.”
Lenferink mag de doolhof dan zelf aangelegd hebben, als de maïs hoog staat verdwaalt hij nog, als hij even niet oplet.
Zijn kinderen vinden het fantastisch, zo’n speeltuin bij huis. “Ze vinden het leuk dat er wat te doen is. Ze zijn vaak te vinden in het maïszwembad.”

Het Groot Twentsch Maïsdoolhof en de Twentsche Bloemenpluktuin aan de Oldenzaalseweg ter hoogte van nummer 129 in Fleringen zijn tot en met zondag 30 augustus elke dag open van 10.00 tot 18.00 uur. Tussen 31 augustus en 27 september op zaterdag en zondag. De entree is vier euro; kinderen onder de twee jaar gratis.
Volg ons