Zussen Roeleveld uit Beuningen ware pioniers in biodiversiteitDe Roeleveld zussen van stichting Broez. (Foto: Dewi Wender)
Van de redactie | 23-07-2020
BEUNINGEN - De zussen Renee, Roos en Fraukje Roeleveld uit Beuningen zijn ware pioniers als het gaat om biodiversiteit.

Met hun stichting Broez voorzien ze Twente van bloemenmengsels en dat werkt heel aanstekelijk. Steeds meer boeren, burgers én overheden raken overtuigd van het belang van biodiversiteit en gaan tot actie over. 
De zussen Renee, Roos en Fraukje Roeleveld zetten zich al een tijd in voor meer biodiversiteit in de regio. Daarvoor hebben ze zelfs een stichting opgericht; Broez.

“Ons doel is om de biodiversiteit in de regio te vergroten en daarmee een mooi landschap én meer bewustzijn te creëren,” aldus Roos. “En dat loopt heel goed. Het is een uitprobeersel maar het wordt heel goed opgepikt. We krijgen ontzettend veel aanvragen. We hebben al heel wat velden en stroken mogen inzaaien. In Beuningen en omgeving, maar ook in Enschede, Oldenzaal, Denekamp en Losser. Biodiversiteit is gelukkig een trending topic.”

Veel van de bloemenvelden die steeds meer te zien zijn in het landschap komen van Broez, maar er zijn ook veel eigen initiatieven. En dat is nou precies de bedoeling. “We willen duidelijk maken dat iedereen een bijdrage kan leveren aan biodiversiteit. Iedereen kan in actie komen. Zo werken we met zijn allen samen aan dit doel dat iedereen aangaat.”

Donaties welkom

Iedereen kan het werk van Broez steunen. Donaties zijn welkom op www.broez.nl en voor 25 cent kan een vierkante meter met bloemenzaad ingezaaid worden.
“Wij bekijken dan waar de donateurs wonen en gaan op zoek naar een geschikt locatie in hun buurt. Zo hebben ze er het meest aan. We benaderen grondeigenaren en als die akkoord zijn, krijgen ze de keus tussen zelf inzaaien voor een vergoeding of het laten inzaaien door Broez. Er zijn er veel die het graag aan ons overlaten. Vervolgens plannen wij een grote inzaaidag en gaan dan met materieel én zaden op pad langs alle locaties. En we hopen dat het er volgend jaar nog veel meer gaan worden,” besluiten de zussen.

Broez steunen of een meer weten over de mogelijkheden? Surf dan naar www.broez.nl.
Volg ons