Film Denial in Filmhuis Weerselo't Stift plaatsnaambord (Foto: Léon de Man)
Datum: 10-12-2020
WEERSELO - De film Denial wordt op donderdag 10 december vertoond in de Stiftschool in Weerselo.

De vertoning wordt kort ingeleid door de heer Henk Procee (emeritus-hoogleraar filosofie aan de UT). Dit rechtbankdrama is gebaseerd op één van de spraakmakendste processen uit de Britse geschiedenis. Regie: Mick Jackson, speelduur 105 minuten.

In 1993 publiceerde de Amerikaanse historica Deborah Lipstadt het boek ‘Denying the Holocaust’, waarin zij de geloofwaardigheid in twijfel trok van David Irving, die het bestaan van de Holocaust ontkende.

Hij klaagde haar in 1996 aan wegens smaad. Het proces dat volgde zou de belangrijkste juridische toets op het gebied van Holocaustontkenning en vrijheid van meningsuiting in de twintigste eeuw worden.

Na afloop is er gelegenheid iets te drinken en na te praten. Toegang gratis, vrijwillige bijdrage na afloop. De aanvang is 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur.

In verband met het coronavirus graag vooraf aanmelden via info@stiftsgemeente.nl (aantal personen uit hetzelfde gezin aangeven). Locatie is in de Stiftsschool, Het Stift 9, 7595 LE in Weerselo. Kijk ook op: www.stiftsgemeente.nl.
Volg ons