Grond voor mogelijke woningbouw in Harbrinkhoek-MariaparochieWethouder Erik Volmerink - Gemeente Tubbergen (Foto: Gemeente Tubbergen)
Van de redactie | 27-05-2020
TUBBERGEN - De gemeente Tubbergen is van plan grond aan te kopen als mogelijke, toekomstige woningbouwlocatie in Harbrinkhoek-Mariaparochie.

Het gaat om twee hectare grond gelegen tussen de Klaproos en de Almeloseweg.Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad hiervoor geld beschikbaar te stellen.

Voldoende woonmogelijkheden in ieder dorp, dat is wat de gemeente Tubbergen belangrijk vindt.

In Harbrinkhoek-Mariaparochie zijn de kavels in de laatste uitbreidingswijk allemaal uitgegeven. Ook zijn de mogelijkheden voor inbreiding op dit moment onzeker.

“We hebben op dit moment geen eigen bouwgrond meer in Harbrinkhoek-Mariaparochie”, licht wethouder Erik Volmerink toe. “Dus willen we deze grond kopen zodat we de mogelijkheid hebben om, wanneer dat nodig is, tot ontwikkeling over te gaan. Hierdoor zijn we niet afhankelijk van de plannen van derden, maar kunnen we snel schakelen op basis van de lokale woningbehoefte. Deze behoefte hebben we goed in beeld dankzij de enquête van de werkgroep wonen van Mijn Harbrinkhoek-Mariparochie 2030.”

Over het algemeen gaat de gemeente eerst voor inbreiding en daarna pas voor uitbreiding. “Dat betekent dat we in eerste instantie niet kiezen voor nieuwbouwwijken, maar proberen nieuwe woningen binnen de bebouwde kom te bouwen”, legt Volmerink uit. “We kijken ook in Harbrinkhoek-Mariaparochie samen met het dorp naar de mogelijkheden voor inbreiding. Op dit moment zijn die mogelijkheden nog onzeker, mede daarom vinden we het belangrijk om deze grond te kopen.”
Volg ons