Van de redactie | 28-05-2020
REGIO – Heb je symptomen van corona? Dan kun je je vanaf 2 juni gratis laten testen bij GGD Twente.

Inwoners van Twente met symptomen van COVID-19 kunnen zich vanaf dinsdag 2 juni laten testen bij GGD Twente. Die heeft twee testlocaties aangewezen, namelijk in Enschede en in Goor. Aanmelden kan vanaf 1 juni via het gratis landelijke nummer dat hiervoor wordt opengesteld.

Testlocaties

GGD Twente heeft twee testlocaties. In Goor aan Kooimaten 2 en in Enschede aan de
Jaargetijdenweg 13. De testlocaties zijn een drive-in. Met de auto rijd je door de drive-in en word je zonder uit te hoeven stappen getest. De testlocaties zijn in eerste instantie zeven dagen per week geopend.

De test

Om te testen op besmetting, wordt met een wattenstaafje keel- en/of neusslijm afgenomen. Dit slijm wordt naar een microbiologisch laboratorium gestuurd. Onderzoekers kunnen uit het genetisch materiaal van het virus opmaken of er sprake is van een besmetting.

De uitslag

Zowel bij een negatieve als positieve uitslag wordt er binnen 48 uur gebeld over de uitslag. Als er sprake is van een besmetting met corona belt GGD Twente en start het bron- en contactonderzoek.

Kosten

De overheid vergoedt de kosten van het afnemen van de test door de GGD en van de
laboratoriumkosten. Er volgt dus geen rekening.

Aanmelden

Inwoners met symptomen van corona (hoesten en/of neusverkouden en/of koorts) kunnen het
landelijke nummer bellen om een afspraak te maken voor een test op een van de testlocaties. Het nummer wordt op 1 juni om 8.00 uur bekend emaakt en is vanaf dat moment zeven dagen per week, van 8.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar om een afspraak te maken bij een testlocatie.
Volg ons