Gaat naam ‘Phion’ wel werken voor Orkest van het Oosten?Phion, orkest van Gelderland & Overijssel (Foto: René Knoop)
Van de redactie | 02-06-2020
REGIO – Het Orkest van het Oosten heeft een nieuwe naam: Phion. Zou een nieuwe naam dit keer wel gaan werken?

Op 1 september 2019 fuseerden Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten. Op 4 oktober van dat jaar lanceerden zij, tijdens hun eerste gezamenlijke concert, de nieuwe naam Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel. De orkesten kozen er voor de naam niet meteen te hanteren, maar de tijd te nemen deze bij medewerkers, publiek en stakeholders te laten landen. Met het aflopen van het culturele seizoen 19-20 is het moment voor de definitieve naamswijziging nu aangebroken.

Liever had het orkest de naam feesteiljk gelanceerd, maar dat is door coronamaatregelen niet mogelijk. Het orkest werkt wel aan een manier om toch te kunnen concerteren binnenkort.
Het Orkest van het Oosten is in 1994 opgericht in Enschede. Het heeft al twee keer eerder een andere naam gehad, maar dat was geen succes. Onder het publiek bleef het orkest bekendstaan als het Orkest van het Oosten.

Weet u de voorgaande namen nog? Van 2011 tot 2014 heette het orkest het Nederlands Symfonieorkest en van 2014 tot 2015 HET Symfonieorkest.
Nu krijgt het orkest dus weer een nieuwe naam: Phion, orkest van Gelderland & Overijssel.

De naam Phion is afgeleid van philharmonie en ontdekken. “De toevoeging ‘Orkest van Gelderland & Overijssel’ geeft aan wat we zijn en voor wie we er zijn. Het geeft ons publiek een gevoel van nabijheid en toegankelijkheid. Tevens is dit een link met ons verleden en creëert het herkenbaarheid voor toekomstig nieuw publiek,” legt het orkest uit.
Volg ons