Van de redactie | 02-06-2020
OLDENZAAL – Voor stadstheater De Bond in Oldenzaal zijn dertig bezoekers te weinig om met de reguliere programmering te kunnen beginnen, maar het theater heeft wel een alternatief bedacht. Cabaretduo De Boer Mentink uit Fleringen speelt de show Normale Gekte.

Per 1 juni mogen theaters hun deuren weer openen voor dertig personen. Dit aantal mensen is voor Stadstheater De Bond onvoldoende om weer regulier in bedrijf te gaan, maar op zaterdag 13 juni is er wel een speciale voorstelling. Of eigenlijk drie: cabaretduo De Boer Mentink treedt drie keer 30 minuten op voor dertig gasten per show.

Uit Fleringen

Mark Boer en Ton Mentink staan al jaren samen op de planken met toneelgroep Fleringen, maar vormen sinds ruim een jaar samen ook een cabaretduo. Deze creatieve geesten hebben aangeboden om een speciaal theaterprogramma te maken: Normale Gekte.

Over de voorstelling

Alles is anders en iedereen noemt het gekke, rare of vreemde tijden. Maar is alles wel zo gek? Of is het nu juist normaal en zijn we gek gewend? De Boer Mentink neemt het publiek in 30 minuten mee wat er voor hun gek en anders is, of juist helemaal niet. Ze spelen drie keer op een avond 30 minuten voor maximaal dertig personen. Dat is toch niet normaal? Of is dat gek? Raar is het wel maar vreemd genoeg hebben ze veel te vertellen.

Toch nog naar het theater

Riëtte Kruize, directeur Stadstheater De Bond: “Ik vind het super dat deze lokale theatermakers ons hebben benaderd om deze theateravond mogelijk te maken. In het staartje van het seizoen kunnen we toch nog mensen blij maken met een avond theater. Daarnaast is het voor ons een goede testcase: hoe kunnen wij binnen de 1,5 meter samenleving theater maken?”

Voorstelling bezoeken

Er zijn op zaterdag 13 juni voorstellingen om 19.00, 20.15 en 21.30 uur. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn vanaf 3 juni verkrijgbaar via www.stadstheaterdebond.nl.

De theaterzaal wordt speciaal voor deze gelegenheid ingericht met een corona-proof theateropstelling op de toneelvloer. De tribune wordt niet gebruikt.
Volg ons