Leonie Prieshof nieuw raadslid WierdenLeonie Prieshof (Foto: Leonie Prieshof)
Van de redactie | 02-06-2020
WIERDEN – Leonie Prieshof wordt vanavond, dinsdag 2 juni, beëdigd als raadslid van de gemeente Wierden. Ze gaat deel uitmaken van de fractie Nieuw Enter Wierden (NEW).

Prieshof komt oorspronkelijk uit Bornerbroek en woont sinds 1999 in Enter. Ze studeerde in Enschede HBO Milieuchemie en vervolgens Total Quality Management aan de University of Lincolnshire & Humberside.

Prieshof zou op 3 maart beëdigd worden, maar kreeg half februari een hartstilstand. Eind februari verliet ze het ziekenhuis met een pacemaker. “Niet iets wat je verwacht op je 44e”, zegt ze er zelf over. Vervolgens gingen vergaderingen fysiek niet door, door corona. Maar vanavond is het zo ver en volgt ze Jaap Oosterveen op als raadslid van NEW.

Prieshof is getrouwd en heeft twee kinderen. Ze werkte als quality engineer voor Eaton Electric in Hengelo. Mensen met passie interesseren haar. “Ik vind het mooi als mensen hun nek uisteken om iets te betekenen. Dat kan op allerlei gebied, waar ook maar hun passie ligt.”

De Enterse was altijd al geïnteresseerd in politiek, met name in plaatselijke politiek. Ze werd ruim vijftien jaar geleden actief voor VVD/GB. Na de oprichting van NEW koos ze na enige tijd voor deze partij. Ze was jarenlang lid van de schaduwfractie van NEW en zit op dit moment nog als secretaris in het bestuur van NEW.
“Er gebeurt op dit moment veel in de gemeente. Ik ben me heel breed aan het inlezen. Waar ik me als raadslid speciaal op ga richten weet ik nog niet. Voor vanavond heb ik me natuurlijk wel voorbereid, maar Cindy en Alfons voeren vanavond het woord.”

“Waarom ik raadslid word? Ik wil maatschappelijk betrokken zijn en echt iets betekenen kunnen voor de mensen. Dat is iets wat je als raadslid goed kunt doen. Ik zie het als een mooie uitdaging.”
Volg ons