Al 1,4 miljoen klinkers en centrumplan Losser is nog niet eens klaarDe stratenmakers van Bonne Niks hebben heel wat complimenten over hun harde werk gehad van omwonende (Foto: Debby Kok-Koehorst)
Van de redactie | 03-07-2020
LOSSER – Parkeerplaats Langenkamp in Losser werd vrijdagmiddag officieel geopend. Er is heel hard gewerkt aan de parkeerplaats. “Wat doen jullie goed werk, jongens!”

Centrumplan Losser is aanbeland in fase 5 nu parkeerplaats Langenkamp klaar is. “Omwonenden en ondernemers hebben behoorlijk wat overlast van de werkzaamheden gehad, maar gelukkig zijn ze allemaal heel begripvol."

"Het moet eerst lelijker worden voordat het mooier wordt,” aldus wethouder Jaimi van Essen.

Hij mocht de openingshandeling mocht verrichten. Daarvoor nam hij plaats op een shovel en reed zo door een bouwlint. Wat zo bijzonder is aan de parkeerplaats? Dat is niet te zien, maar het zijn de kratten die zich onder de parkeerplaats bevinden.

Die kunnen een enorme hoeveelheid regenwater herbergen.

Hiermee moet het nu afgelopen zijn met de wateroverlast na hevige buien. In combinatie met begroeiing en bomen is het straks een klimaatadaptieve parkeerplaats.

Harde werkers

Het bouwteam van dit project bestaat uit vaklieden van de gemeente, Dura Vermeer en Anacon Infra. Onderaannemer Bonne Niks leverde de stratenmakers en zij waren ook aanwezig bij de openingshandeling. De werkzaamheden op Langenkamp werd nauwgezet in de gaten gehouden door omwonenden en ondernemers. “De stratenmakers hebben heel wat reacties gehad tijdens hun werk,” aldus projectleider Mark Slooijer van de gemeente Losser. “Dat ze zo hard werken en zulk net werk verrichten. De betrokkenheid van het dorp is heel groot.”

Hoe hard de stratenmakers hebben gewerkt? Ze leggen in totaal 36.000 vierkante meter klinkers, waarvan nu al 25000 vierkante meter klaar is. 1,4 miljoen klinkers tot nu toe en fase 5 en 6 van het centrumplan moeten nog komen.
Het bouwteam kon is blij met het resultaat van fase 4 van het centrumplan. (Foto: Debby Kok-Koehorst)

Aan het eind van het jaar moeten fase 5 en 6 klaar zijn en dan is het hele centrumplan gereed. Na de bouwvak wordt begonnen met het werk aan de Brinkstraat.
Jaimi van Essen verricht de openingshandeling met een shovel. (Foto: Debby Kok-Koehorst)
Volg ons