Zwemtoppers naar Twente, maar publiek niet welkomTwentebad Hengelo zwembad (Foto: Léon de Man)
Van de redactie | 06-08-2020
HENGELO – Het Hengelose Twentebad is volgende week het toneel van de Nederlandse zwemtop. Maar helaas, publiek is niet welkom.

Van 12 tot en met 14 augustus wordt de de Hengelo Long Course Challenge gehouden in het Twentebad. Het toernooi bestaat uit zwemwedstrijden van verschillende disciplines en afstanden. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat de zwemtop weer in wedstrijdverband in actie komt.

Het zijn niet de minste zwemmers die aan de start verschijnen met namen als Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Kira Toussaint en Arno Kamminga.
Er geldt een gedetailleerd 'corona-proof' protocol voor de competitie. André Cats van de KNZB: “Ik weet zeker dat we een goed georganiseerde, hoogwaardige en praktische wedstrijd zullen hebben zonder luxe, prijzengeld of showelementen. Een basic wedstrijd waar we allemaal kunnen genieten van pure sport.”

Er zal dus geen publiek bij de wedstrijden worden toegelaten. Wethouder Sport, Claudio Bruggink, vindt het fantastisch dat voor deze competitie gekozen is voor het Twentebad. “Het
liefst wil je natuurlijk dat er zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van topsport. Maar het is op dit moment even niet anders. We zien het als een mooie kans om ons prachtige bad aan de topzwemmers in Nederland te laten zien. Ik ben ervan overtuigd dat we in de toekomst nog veel mooie topsportevenementen gaan beleven mét publiek in het Twentebad.”
Volg ons