Sportgala Tubbergen afgelastKinderen sporten (Foto: Clker-Free-Vector-Images via Pixabay)
Van de redactie | 23-10-2020
TUBBERGEN - De gemeente Tubbergen heeft besloten het Sportgala dit jaar definitief niet door te laten gaan.

Het feestelijke gala zou gehouden worden in mei maar is vanwege corona verzet naar dit najaar. Dit kan ook niet doorgaan. De intentie is nu om in het voorjaar van 2021 weer een Sportgala te houden, zoals vanouds tijdens Jumping Schröder.

Ieder jaar worden Tubbergse sportkampioenen uitbundig in het zonnetje gezet tijdens het Jumping Schröder Sportgala. Er worden in vijf categorieën prijzen uitgereikt: sportvrouw, sportman, sportploeg, sporttalent en jeugdsportploeg van het jaar. Ook worden de sportwaarderingsprijs, de sociale sportprijs en de publieksprijzen uitgereikt.

Automatisch genomineerd

“In mei hadden we nog de hoop het Sportgala dit najaar te kunnen houden. Helaas moeten we gezien de huidige omstandigheden het gala annuleren”, zegt wethouder Hilde Berning-Everlo. “Maar de genomineerde sporters van dit jaar willen we absoluut niet vergeten, zij hebben namelijk prachtige sportprestaties geleverd. Voor de volgende editie van het Sportgala worden zij automatisch genomineerd, zodat zij alsnog de aandacht krijgen die ze verdienen.”

In het zonnetje zetten

“Wij vinden het bijzonder jammer dat we onze kampioenen dit jaar niet in het zonnetje kunnen zetten tijdens het Sportgala”, aldus Gerard Keupink van de Sportraad. “Wij zullen er alles aan doen om het Sportgala volgend jaar weer tot een succes te maken.”
Volg ons