Webinar over stikstofproblematiek in Twentelaptop (Foto: StockSnap / Pixabay)
Van de redactie | 21-11-2020
TWENTE – VVD Noordoost-Twente houdt op maandag 23 november een online webinar over de problematiek van stikstof in Twente, namelijk Het Twents Stikstofdebat. Iedereen mag deelnemen met het webinar en er is ruimte voor vragen.

VVD Noordoost-Twente legt uit waarom zij een webinar gaan houden over dit onderwerp: “De landbouw en veeteelt in Twente hebben een aantal lastige jaren achter de rug. Fosfaat beperkingen, moeizaam verlopende milieuvergunningsaanvragen en niet te vergeten de droogte zijn maar een paar voorbeelden. De stikstofdiscussie komt hier nog overheen. Wat betekent dit allemaal voor de Twentse landbouw en veeteelt? Wat zijn de opties richting de toekomst?”

Centrale vraag

De centrale vraag zal zijn: ‘Welke wetenschappelijke kennis over de stikstofproblematiek acht u noodzakelijk opdat boeren een strategie in hun bedrijf kunnen ontwikkelen en uitvoeren om de aanwezige kansen in hun omgeving te benutten en de bedreigingen te weerstaan.’

Gasten

Professor Hens Runhaar is aanwezig bij het webinar. Hij was tot en met 2020 Associate Professor of Environmental Governance aan de Universiteit Utrecht en is ook gasthoogleraar aan de Wageningen University & Research. Daarnaast is Mark Harbers aanwezig. Hij is zit namens de VVD in de Tweede Kamer en heeft als portefeuille energiebeleid, klimaat, Nederlands Emissieautoriteit en stikstofproblemen. De gespreksleider is maandag Eric Ziengs, hij zit ook in de Tweede Kamer namens de VVD.

Forumleden

De forumleden zijn onder andere Benno Brand, hij is wethouder is van gemeente Dinkelland en Ursula Bekhuis, wethouder van gemeente Tubbergen. Daarnaast is burgerlid van VVD Provincie Overijssel ook aanwezig. Gerald Aveskamp, lid van het bestuur van VVD Noordoost-Twente en melkveehouder, is maandag ook aanwezig als forumlid.

Meedoen?

Iedereen mag meedoen en vooraf aanmelden is niet nodig. Ruimte om vragen te stellen aan de inleiders of forumleden is er ook. Via Facebook is de webinar te volgen van 20.00 tot 21.30 uur.
Volg ons