Solar Team Twente klaar voor 2021Het promofilmpje van het Twentse solarteam. (Foto: YouTube)
Van de redactie | 21-11-2020
TWENTE - Een nieuwe generatie ambitieuze studenten van Solar Team Twente is klaar voor de uitdaging en vastbesloten om de Bridgestone World Solar Challenge 2021 te winnen.

De negentien studenten van Hogeschool Saxion en Universiteit Twente hebben hun plannen voor deze editie vastgesteld.

De komende twaalf maanden zal een nieuw team wederom proberen de meest efficiënte zonneauto te bouwen, om daarmee in 2021 de wereldtitel naar Twente te halen.

De belangrijkste aandachtspunt bij het bouwen van de nieuwe auto is het verbeteren van de accu en de zonnepanelen om het beschikbare vermogen te vergroten. Daarnaast wordt gewerkt aan het verbeteren van de elektromotor, die door het team uit Twente sinds 2013 zelf wordt ontwikkeld.

Drie wielen

Een interessante regelwijziging voor de race is dat auto’s met slechts drie wielen ook zijn toegestaan. Dit resulteert in nieuwe uitdagingen bij het ontwerpen van de auto en zal de onthullingen van de auto’s van de concurrentie nog interessanter maken.

Vorig jaar weggewaaid

Het studententeam uit Enschede leek tijdens het vorige wereldkampioenschap in Australië op weg naar de titel, totdat zonneauto RED E van de weg waaide wegens noodweer. Ondanks het ongeluk was het team ervan overtuigd dat zij de beste zonneauto van de competitie hadden.

Meer verduurzaming

Het nieuwe team zal zich ook richten op het verduurzamen van haar eigen activiteiten en op het toepassen van haar innovaties in andere sectoren. Solar Team Twente innoveert vooral voor duurzamere mobiliteit, maar de ontwikkelde technologieën kunnen ook grote voordelen hebben voor andere sectoren.

Veel partners

Het solarteam wil contact leggen met verschillende industrieën om een grotere verandering teweeg te brengen en anderen te inspireren om duurzame en innovatieve producten te ontwikkelen.
Het solarteam heeft een video gemaakt als dankbetuiging voor de steun van talloze partners en om bedrijven op te roepen samen met het team te innoveren voor een duurzamere toekomst.
Volg ons