Nieuw onderkomen voor buitendienstWethouder Johan Coes - Gemeente Wierden (Foto: Gemeente Wierden)
Van de redactie | 03-12-2020
ENTER - Het steunpunt in Enter voor de medewerkers van de buitendienst van de gemeente Wierden verhuist naar de Mettenkampsweg. Op dit moment is het pand aan de Fleuweweg in gebruik maar vanwege de overgang van de Soweco-medewerkers naar de gemeentelijke organisatie en de staat van het pand, is er gekozen voor een nieuwe locatie.

Nieuwe bestemming

Het voormalige pand van de Postduiven Vereniging de Eendracht aan de Mettenkampsweg wordt geschikt gemaakt als kantine voor de medewerkers en de opslag van spullen. Het pand staat al een tijdje leeg vanwege een samenwerking van de twee Enterse postduivenverenigingen.

Oplossing

“De grond is in handen van de gemeente Wierden en er was nog geen nieuwe bestemming voor het pand. Met deze oplossing kunnen we onze medewerkers een goed onderkomen bieden als ze aan het werk zijn in Enter”, legt wethouder Johan Coes uit.

Shantykoor

Daarnaast kan Shantykoor De Leesanghers gebruik blijven maken van het gebouw aan de Mettenkampsweg als uitwijkmogelijkheid op het moment dat hun vaste locatie, zalencentrum De Kröl, bezet is.

Verduurzamen

Het nieuwe pand wordt opgeknapt en verduurzaamd. Het dak en de gevel worden geïsoleerd, het glas wordt vervangen, er wordt LED-verlichting geplaatst, het dak wordt voorzien van zonnepanelen en ook het asbest wordt verwijderd.
De nieuwe locatie aan de Mettenkampsweg wordt naar verwachting in december in gebruik genomen.
Volg ons