‘Zomerhits’ in Twente: kanoën, abseilen en klimmenAbseilen met Twente Cool (Foto: Adventure King)
Van de redactie | 24-08-2020
TWENTE – Kanoën, abseilen, tokkelen, klimmen… Avontuurlijke dagjes uit zijn een enorme hit momenteel. Twente FM ging mee met twente.cool en ervoer hoe het is om af te dalen in een steengroeve. “Dit soort activiteiten zou je in het buitenland verwachten, niet in onze regio.”

Eigenlijk is Niels Stijger van Adventure King gespecialiseerd in groepsactiviteiten. “Maar door coronaregels mochten die niet meer. Toevalligerwijs was ik afgelopen winter begonnen met twente.cool, voor individuele activiteiten,” vertelt Stijger. “Ben ik blij dat die wél volgens de coronaregels zijn.”

Allerlei avontuurlijke activiteiten biedt twente.cool aan en het is razend druk. “Het populairst is het kanovaren, veruit. Met name bij toeristen, maar ook Twentenaren weten ons te vinden voor een kanotocht. Ik moet altijd lachen om de reacties van ‘Hollanders’. Als ze boeken voor een kanotocht op een kanaal, hebben ze een héél ander beeld bij een kanaal dan wij dat hier hebben. Kanoën ze ineens in een slingerend kanaal, midden in het weelderig groen. ‘Zo zien kanalen er bij ons niet uit,’ zeggen ze dan. Nou, hier gelukkig wel. Vandaar dat het zo’n ontzettend leuke en ontspannen tocht is.”

De kanotochten gaan over het omleidingskanaal in Denekamp, van de Johanninksweg tot aan de Ottershagenweg.

Nog actiever wordt het in de verlaten steengroeve in Bad Bentheim. “Klimmen tokkelen, abseilen; het is er een fantastische locatie voor. Dit soort activiteiten zou je in het buitenland verwachten, niet in onze regio, hoor ik vaak.”

En dan het abseilen, dat gebeurt vanaf de burcht in Bad Bentheim. In principe op de binnenplaats, maar op zondag gebeurt het aan de buitenkant van de burcht, op verzoek van de gemeente die zulke reuring wel kan waarderen. Iedereen kan zich op zondag van 13.00 tot 15.00 uur melden bij de burcht voor het abseilen want dan is het niet op afspraak.

Meer weten over de activiteiten? Surf dan naar twente.cool.
Volg ons