TWENTE – Roller Derby Twente hield gisteravond een open training. Het is de tweede club in Nederland die begon met het uitoefenen van deze sport">  TWENTE – Roller Derby Twente hield gisteravond een open training. Het is de tweede club in Nederland die begon met het uitoefenen van deze sport">  TWENTE – Roller Derby Twente hield gisteravond een open training. Het is de tweede club in Nederland die begon met het uitoefenen van deze sport"/>
Open training Roller Derby: ‘Je wilt nieuwe mensen beuken’Tamarah en Sabrina bij open training Roller Derby Twente (Foto: Dewi Wender)
Van de redactie | 23-09-2020
 TWENTE – Roller Derby Twente hield gisteravond een open training. Het is de tweede club in Nederland die begon met het uitoefenen van deze sport. Het was een hoop geduw en getrek met veel blauwe plekken als gevolg. “Het is niet eng, wel indrukwekkend.”
 
Roller Derby is een sport waarbij twee teams op rolschaatsen proberen de meeste punten te behalen. Elk team heeft één jammer en verdedigers. De jammers proberen punten te behalen door langs de verdedigers heen te schaatsen, dit met veel geduw en getrek van beide kanten. Ook valpartijen zijn hierbij regelmatig aanwezig.

De vereniging zou in mei een ‘super grote rolschaatsdisco’ houden, om te vieren dat de vereniging 10 jaar bestaat. Dat evenement is niet doorgegaan, maar er kunnen wel weer open trainingen gehouden worden. “Je wilt dat de sport groeit, je wilt dat de vereniging groeit, je wilt nieuwe teamgenootjes, je wilt uiteindelijk het spel lekker spelen, je wilt nieuwe mensen beuken. We proberen niet te overenthousiast te zijn, maar dat is moeilijk met een sport waar je zo verlieft op bent.”, aldus Tamarah Swensen. Haar teamgenoot Sabrina Kaul vult haar aan, “Het is niet eng, wel indrukwekkend.”

Iedereen is van harte welkom bij de open trainingen van de vereniging in Glanebrug. Vanuit heel Twente en zelf de Achterhoek komen mensen trainen bij de vereniging.

Twente FM kwam kijken bij de open training van deze bijzondere sport.
Volg ons