Jolanda vangt kittens op: 'Kittens krijgen namen en geen nummer'twee van de kittens van Jolanda's kittens Wierden (Foto: Maurits Olde Olthof)
Van de redactie | 08-10-2020
WIERDEN – Kittens die geen huis hebben, worden al jaren opgevangen door Jolanda kittens Wierden. Vaak zijn de dieren gedumpt. “Zodra ze hier zijn, zijn ze in goede handen. Ik heb helemaal een team om mij heen met artsen en homeopathie, dus wij doen eigenlijk alles wat in onze macht ligt.”

“Ik wilde graag een kitten en ben zodoende bij Evelien van de dierenbescherming terechtgekomen. Daar had ik in de gaten dat het toch ontzettend leuk en bijzonder is wat ze daar deed. Vanaf die tijd heb ik tegen haar gezegd dat als zij een keer een nestje met kittens had, ze die mocht komen brengen. Evelien zei: weet je Jolanda, jij kan wel meer willen, je hebt geen idee wat het allemaal inhoudt. Ik heb jaren mijn best gedaan om een nestje met kittens te krijgen,” aldus Jolanda van Jolanda Kittens Wierden.

Eigen opvang

In 2007 begon Jolanda met het opvangen van kittens voor Evelien. Jolanda vertelt: “Zij heeft het mij allemaal geleerd. Ze was een hele strenge leermeester, maar wel heel rechtvaardig. Ik heb heel veel dingen van haar geleerd. Op een gegeven moment mocht ik kittens plaatsen en toen kwamen er gewoon heel veel mensen bij mij thuis.”

Jolanda startte daarna met Jolanda kittens Wierden. “Sindsdien heb ik heel veel volgers, ook trouwe volgers. Gewoon mensen die betrokken zijn bij alles.”

Namen

“De kittens krijgen namen en geen nummertjes," besluit Jolanda.  
De kittens uit een van de nestjes heten Salt en Pepper. Een ander nestje zijn 'merkkittens', zij heeten Dior, Gucci en Boss. Het derde nestje bevat uit drie kittens die Puck, Bliksem en Splinter heten.

SoS Kit en Kat 

Jolanda kittens Wierden krijgt de kosten vergoed door stichting SoS Kit en Kat. De stichting kan dit doen van het geld dat zij krijgt van donaties. Meer informatie over SoS Kit en Kat is te vinden op soskitenkat.wixsite.com

Twente FM kwam kijken bij Jolanda en haar kittens en maakte hier een reportage van.
Volg ons