Douwe Dabbert-tocht door Roderveld: prima coronaproof familie-uitjeDouwe Dabbert en zijn magische knapzak (Foto: Dewi Wender)
Door: Debby Kok-Koehorst | 17-11-2020
ROSSUM – Knapzak op de schouder en als Douwe Dabbert door het bos struinen, dat kan bij havezathe het Everloo in Rossum. De coronaproof gezinsactiviteit is een heuse hit. 

“We hadden ontzettend veel leuke ideeën voor activiteiten,” aldus Ton Meupelenberg van havezathe het Everloo. “Maar telkens kwamen er nieuwe coronaregels en moesten we de activiteiten weer aanpassen of schrappen. Toen zijn we er eens goed voor gaan zitten. We wilden de mensen een leuke activiteit aanbieden en die moest volgens de strengste regels uitvoerbaar zijn. Dan kom je al snel uit bij uitjes voor gezinnen. Lekker naar buiten in het herfstbos hebben we bedacht; we zijn niet voor niets gesitueerd in het prachtige natuurgebied Roderveld. En welk thema past daar beter bij dan Douwe Dabbert?

2 uur durende speurtocht

De Douwe Dabbert Knapzaktocht is dus sinds vorige week een feit. De kinderen krijgen een knapzak met allerlei spulletjes. Praktisch zaken zoals een meetlint en een zeef voor de opdrachten onderweg, maar ook marshmellows om te roosteren boven het vuur. “Vervolgens zijn ze 2 uur aan het rondhollen in het bos,” lacht Meupelenberg. “De kinderen komen heel enthousiast terug. ‘2 uur wandelen is saai, maar deze speurtocht niet,’ roepen ze dan. Fantastisch om te zien.”

Elk weekend

De Douwe Dabbert Knapzaktocht is elke zaterdag en zondag beschikbaar vanaf 10.00 uur bij havezathe het Everloo in Rossum. De speurtocht is bedoeld voor kinderen vanaf een jaar of 5. Reserveren kan via 06 20341769.
Volg ons