Haverkamp: Jeugd komt met goede ideeënWilmien Haverkamp-Wenker (Foto: Dewi Wender)
Door: Jenny ter Maat | 29-12-2020
TUBBERGEN – De Twentse burgemeesters werden op 12 maart van dit jaar bij elkaar geroepen in verband met de aanpak van de coronacrisis. Voor de burgemeesters betekende het dat hun bevoegdheden overgingen naar de voorzitter van de Veiligheidsregio. "Een onwerkelijk moment", aldus burgemeester Wilmien Haverkamp-Wenker van Tubbergen.  

“Als iets aan de hand is, sta je als burgemeester aan het roer. Nu was er een hele periode dat de voorzitter van de regio bepaalt wat er gebeurt in jouw gemeente, ook als het gaat om handhaving. Een heel bijzondere periode.”

Kinderraad

Het afgelopen jaar heeft ook mooie momenten. Zoals de installatie van de kinderburgemeester én van de kinderraad in Tubbergen. “Wat zo bijzonder is, is dat de kinderen zelf met prachtige ideeën komen, onder andere voor kinderen met een beperking en voor gezinnen die minder geld te besteden hebben. Daar ben ik best trots op.”

Toekomst dorpen

Dit jaar werd ook gestart met bijeenkomsten met inwoners van de Tubbergse dorpen, over de toekomst van hun dorp. “Prachtige avonden waren dat, met hoge opkomst. Dat kon nog net; later werden de bijeenkomsten digitaal gehouden en ook dat bleek te kunnen.”

Haverkamp-Wenker hoopt dat 2021, ook financieel gezien, voor de gemeente een beter jaar wordt. “Het speelt natuurlijk heel erg dat we als gemeente financieel onder druk staan.”
Persoonlijk mist ze het dat ze haar ouders sinds maart van dit jaar geen knuffel kon geven. “Ik denk dat dat voor veel mensen geldt. Ik hoop dat we elkaar in de loop van het nieuwe jaar elkaar weer echt kunnen ontmoeten.”
Volg ons